Anasayfa  - Özel Akademi OSGB - Gebze OSGB - İş Sağlığı ve Güvenliği WEB SONUÇ OSGB Hakkında Herşey   - Özel Akademi OSGB - Gebze OSGB - İş Sağlığı ve GüvenliğiHIZLI TEKLİF AL OSGB Hakkında Herşey   - Özel Akademi OSGB - Gebze OSGB - İş Sağlığı ve GüvenliğiİŞ GÜVENLİĞİ UZMANI SÜRE HESAPLAMA OSGB Hakkında Herşey   - Özel Akademi OSGB - Gebze OSGB - İş Sağlığı ve GüvenliğiİŞYERİ HEKİMİ SÜRE HESAPLAMA OSGB Hakkında Herşey   - Özel Akademi OSGB - Gebze OSGB - İş Sağlığı ve GüvenliğiDİĞER SAĞLIK PERSONELİ SÜRE HESAPLAMA
Özel Akademi OSGB

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Bize Mesaj Yazın...

OSGB Hakkında

OSGB Nedir ?

OSGB nedir ve nasıl kurulur sorusunun cevabı işletmeler açısından büyük bir önem arz etmektedir.

OSGB, Ortak Sağlık Güvenlik Birimi’nin kısaltmasıdır. Bu konu, tek işçinin dahi çalıştığı sanayiden sayılan ya da sayılmayan her türlü iş yerine, iş hekimi ve iş güvenliği uzmanı sağlayan kuruluşlardır. Bu konuyla ilgili hazırlanan yönetmelik sonrası getirilen zorunluluklar OSGB’nin önemini daha da artırmıştır.

OSGB’nin yasal olarak açılımı ise, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilen, mevzuatın gerektirdiği tüm tıbbi ve fiziki donanımlara sahip, işyerlerine iş sağlığı ve iş güvenliği hizmeti için kurulan özel kuruluşlardır.

 

KİMLER OSGB AÇABİLİR?

OSGB yani Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi konusuna yatırım yapmak isteyenlerin sayısı fazladır. Bu konu hakkında yeterli bilgiye sahip olmadan hareket etmek olumsuz sonuçlar doğurabilmektedir. Öncelikle yatırımı düşünen herkes OSGB açma hakkını elde edememektedir. Bu tarz bir firmanın açılması için gereken bazı şartlar bulunmaktadır.

Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi sahibi olabilmek için bu alana yönelen kişinin ya da ortaklarından en az birinin A sınıfı İş Güvenliği Uzmanı ya da İşyeri Hekimi unvanına sahip olmalıdır. Firmayı kuran kişi ya da ortaklarından en az bir tanesi bu şartları sağlamıyorsa açma izni verilmemektedir. İşyeri güvenliği konusunda uzman olan ekibe sahip olunmaması da firma açılışının önünde engel teşkil etmektedir.

OSGB açabilmek için belirli miktar bir ücretin yanı sıra gerekli ekibin kurulması gerekmektedir. Firmanın açılması için ayrıca istenilen tüm evraklar da eksiksiz olarak tamamlanmalıdır. Belgelerde eksiklik kalması ya da ekibin yeterli düzeyde olmaması durumunda lisans verilmemektedir. Yine hizmet sunulan binanın gereken şartları karşılamaması da soruna yol açabilmektedir.